Zonnebank

Bruinen zonder zon

Veilig en verantwoord zonnen

Veilig en verantwoord zonnen staat bij ons voorop. Tijdens je eerste zonbezoek zal ons opgeleid personeel met behulp van een huidanalyse een  persoonlijk zonadvies opstellen. Wat betekent dit voor jou? Dit zonadvies helpt je bij het verantwoord opbouwen van een mooi en gezond kleurtje. Bij elk bezoek worden de zonnebanken gereinigd; en handdoek is voorzien.  Je hebt dus niets nodig om te gaan zonnen in de zonnestudio! 

Voor de eerste keer naar een zonnestudio? Proefzonnen met korting!

Ben je nieuw bij onze zonnestudio? Dan ontvang je korting op je eerste zonbezoek. Ga naar de proefzonbon  om jouw persoonlijke proef - zonbon aan te vragen en kom snel naar de zonnestudio.

Vakantiezon

Ga je op vakantie? Bescherm altijd je huid voor en tijdens de vakantie
Ga je binnenkort op vakantie? Bereid je dan goed voor!
Heb je alles ingepakt en de plantjes en huisdieren ondergebracht? Dan ben je klaar voor vertrek! Maar is je huid ook startklaar?

Zomervakantie

Het is belangrijk dat je je huid goed verzorgen, voordat je op vakantie gaat. Onze vakantiebestemmingen zijn steeds verder weg en de overgang van het Belgische zonnetje naar de krachtige vakantiezon wordt steeds groter. Je huid heeft tijd nodig om hier aan te wennen.

Oooh, de vakantie is weer voorbij; het gaat ook zo snel! Moet je je weer naar school of werk slepen? Daar gaat je vrijheid en… je mooie zomerse tintje! Hoe hou je dat in hemelsnaamdat zomerkleurtje vast?

Toverwoord

No worries. De avonden zijn lang :)… Er valt nog genoeg leuks te beleven. En wat betreft je zomerkleurtje? Het toverwoord is scrubben. Zo verwijder je dode huidcellen en maakt je huid eerder nieuwe huidcellen aan. Je huid voelt na het scrubben schoon en zacht aan. Bovendien komt je teint, net als in de zomer, mooier en stralender te voorschijn.

En...

Wist je dat je nog langer geniet je van jouw zomerse look wanneer je een voedende en hydraterende crème gebruikt. Want hoe beter je huid gehydrateerd is, hoe langer je vakantietintje meegaat. Op naar dat leuke feestje!

Wintersport

Misschien verwacht je het niet, maar de wintersportzon kan soms krachtiger zijn dan de zomerzon. Zo is de lucht hoog in de bergen schoner dan op zeeniveau en wordt zonlicht dus minder tegengehouden.
Daarnaast zorgt de sneeuw ervoor dat zonnestralen worden weerkaatst en je huid er dus meer aan wordt blootgesteld. Ook al pak je, je voordat je de piste op gaat goed in, je gezicht blijft vaak (deels) onbedekt. Ook voordat je de wintersportzon opzoekt is een goede huidverzorging belangrijk.
Hiermee verklein je de kans op verbranding en houd je, je huid stralend en gezond.

Zonadvies Laat je goed adviseren door ons opgeleid personeel. Door middel van een huidanalyse krijg je tijdens je eerste zonbezoek een vrijblijvend zonadvies. Zo weet je precies hoeveel zonbezoeken je nodig hebt om een kleurtje op te bouwen. Bescherm je huid altijd nog met een zonnebrandcrème best met minerale bescherming wanneer je de zon in gaat. De mineralen zorgen ervoor dat je genoeg zonlicht opvangt voor een gezond tintje en niet alsnog verbrandt. Lees ook over huidverzorging en zoncosmetica.

Zonnen mag!

Zolang je er verstandig mee omgaat natuurlijk!
België voorziet maar een paar maanden in onze behoefte aan zonnewarmte. Gelukkig schijnt het zonnetje bij Betty altijd en voldoet het aan de Europese Norm van 0.3. De gecontroleerde zonkracht voorkomt verbranding en is daarom zeker te verkiezen boven een dagje strand.

Ontspannen

Je wil lekker in je vel zitten. Regelmatig een momentje ontspannen in de zonnewarmte doet goed. Het geeft ontspanning in je spieren en laat je bloed goed door stromen. Bovendien levert het ook nog een mooi kleurtje op, dat zorgt voor een gezonde uitstraling!

Veilig en verantwoord

Het is natuurlijk wel belangrijk dat je er veilig en verantwoord mee omgaat. Laat je daarom door onze gecertificeerde medewerkers adviseren. Zij geven je tijdens je eerste bezoek met behulp van een huidanalyse een vrijblijvend persoonlijk zonadvies. Ook kunnen zij je tips geven over huidverzorging en zoncosmetica.

Terug naar begin

Wetgeving zonnebanken

Gebruik van zonnebank kan huidkanker veroorzakenEuropese richtlijnen zonnebanken

De Zonnebanken bij Betty voldoen aan de Europese richtlijnen voor de zonnebranche. Door de 0,3 norm die Betty, hanteert komt er uit de zonnebanken niet meer UV-straling vrij dan toegestaan.
Dat betekent niet dat je nu ongelimiteerd kunt zonnen, maar wel dat je verzekerd bent van een gezonde hoeveelheid zon. Zo kun je met een ontspannen gevoel genieten van je zonmoment.

FEBELSOL

Betty Dupont is aangesloten bij de Febelsol, een onafhankelijke Belgische branchevereniging voor zonnestudio’s. Zij promoot en controleert al jaren verantwoord zongedrag.

  Ben je nog geen 18 jaar?

Voor je 18e is je huid nog in ontwikkeling. Huidschade door eventuele verbranding kan het risico op de ontwikkeling van huidkanker op latere leeftijd vergroten. Je moet daarom nog even geduld hebben voordat je van ons zonnetje mag genieten. Je zult het van de zomermaanden en zonvakanties moeten hebben. Vergeet je dan niet in te smeren met een zonnebrandcrème met minerale bescherming.

Wat kost het?

De prijs van een zonbezoek hangt af van het type zonnebank en de duur van je bezoek. De gemiddelde prijs van een zonbezoek ligt rond de 11 € voor 20 minuten. Hoe krachtiger de zonnebank en hoe langer je zont, hoe hoger de prijs.

Huidverzorging

Net als in de buitenzon is het ook voor, tijdens en na het zonnen onder de zonnebank belangrijk om je huid goed te verzorgen. Daarvoor biedt Betty de juiste huidverzorgingsproducten.

Terug naar begin

Verantwoord zonnen met behulp van een zonadvies.

Tijdens je eerste zonbezoek krijg je een vrijblijvend persoonlijk zonadvies. Dit zonadvies is gebaseerd op jouw huidtype en geeft aan hoe lang en onder welke bank je op een veilige manier kunt zonnen voor het mooiste resultaat.

Wat je moet weten
Een tintje krijg je niet van één keer zonnen, de pigmentatie in je huid heeft tijd nodig om op gang te komen, verbranden hoort daar niet bij! Reken dus altijd op meerdere korte zonbezoeken voor optimaal resultaat.

Huidanalyse
Eerst bepaalt één van onze opgeleide medewerkers wat je huidtype is. Pas dan weten we hoe gevoelig je bent voor zonlicht. In enkele seconden wordt er op basis van deze meting een passend zonadvies uitgeprint.

Zonnebankadvies

De banken verschillen wel in sterkte. Welke zonnebank geschikt is voor jou, hangt af van je huidtype en je recente zonverleden. Wanneer je net terug bent van een zonvakantie in een warm land, kan je huid wel wat zonlicht aan.
In de winter moet je juist voorzichtig omgaan met de sterkte van de zon. Laat je daarom altijd goed adviseren door middel van een persoonlijk Zonadvies

Smeren is gezond!
Bij een goed zonadvies hoort ook zoncosmetica. Je hebt een mooie huid en dat wil je zo houden! Smeer jezelf daarom voor elk zonbezoek in met een presun om je huid voor te bereiden en het pigmentatieproces te stimuleren. Gebruik aftersun na het zonnen. Dit product verzorgt je huid en houdt je kleurtje langer vast.

Terug naar begin

Zoncosmetica en huidverzorgingsproducten

Betty staat voor veilig en verantwoord zonnen. Daar horen zoncosmetica en huidverzorgingsproducten bij, die bijdragen aan een stralende huid. Een goed verzorgde huid krijgt immers een mooi egale tint! Vraag advies.

Esthederm Aftersun

De aftersun heeft een verkoelende en hydraterende werking. Zo verzorgt het je huid na het zonnen. Dit maakt je zonmomentje helemaal compleet.
Heb je een gevoelige huid? Test een product dan altijd eerst uit op een klein gedeelte van je lichaam (bijvoorbeeld aan de binnenkant van je onderarm).

Californian Tan.

We volgen uitsluitend de zoncosmetica lijnen van Californian Tan. Dit zijn producten die je huid beschermen en ervoor zorgen dat je snel een mooi kleurtje krijgt.

Terug naar begin


Vraag jouw proefzonbon aan!


Leuk dat je wilt komen zonnen! Met de proefzonbon kun je de eerste keer komen zonnen voor maar 10€ voor 20 minuten (1 bon per klant) !
Voor je zonbezoek hoef je niets mee te nemen, wel afspraak te maken op 016/402009.
Benieuwd naar wat je verder van je eerste zonbezoek kunt verwachten?

Betty staat garant voor:

  • veilig en verantwoord zonnen
  • een persoonlijk huidadvies op basis van een huidanalyse
  • opgeleid personeel
  • een hygienische omgeving
  • klantvriendelijke service
  • een goede prijs/kwaliteit verhouding


minimale leeftijd is 18 jaar.

  Voorbereiding

Om te beginnen hoef je niet altijd afspraak te maken om te komen zonnen. Je kunt zo binnenwandelen. Mensen met afspraak krijgen altijd voorrang. S'avonds is het wel drukker is dan in de ochtend. Verder is het belangrijk om sieraden, parfum en make-up af te halen. Liever niet zonder make-up de straat op? No panic! Je mag altijd wat Bronzing Powder vragen.

In de studio

Geef tijdens je eerste bezoek bij de medewerkster aan dat het de eerste keer is dat je zont onder de zonnebank. Zij stelt je dan een aantal vragen over je huid en geeft je door middel van een digitale huidanalyse een persoonlijk zonadvies. Je hoort direct hoe lang en onder welke bank je mag zonnen. Zo zon je op een veilig en verantwoorde manier.
Vervolgens wijst de medewerkster je de weg naar de zoncabine. Zij legt je uit hoe de zonnebank werkt.

Time to Relax!

Lekker zonnen in bikini, slipje of gewoon poedel naakt, wat jij het fijnste vindt. Even ontspannen zonder te denken aan je werk of studie. Je hoeft niet eens de tijd bij te houden, want de bank stopt vanzelf wanneer de tijd verlopen is. Wanneer het zover is en je de cabine verlaat, kun je voor je naar huis gaat nog even een glas water nemen. Heerlijk om een momentje voor jezelf te nemen en tegelijkertijd gezond bezig te zijn!

Wil je meer weten, bijvoorbeeld over of je het beste wel of niet gelijk kunt douchen na het zonnen?

Regelmatig krijgen wij deze vraag, want het gerucht gaat namelijk dat een douche de kleur wegspoelt. We kunnen je geruststellen: je kleurtje ontstaat in je huid, niet erop en kan er dus niet zomaar worden afgewassen.
Toch is ons advies om niet te snel onder de douche te springen na het zonnen. Tijdens het zonnen wordt er namelijk ook pigment aangemaakt in je huid en deze zonvitamine heeft even de tijd nodig om goed door je lichaam opgenomen te kunnen worden.
Even ontspannen met een drankje en een tijdschrift aan de leestafel geeft je huid voldoende tijd om de pigment op te nemen. Hierna kun je gerust een verfrissende douche nemen waarna je je insmeert met een vochtinbrengende crème, bijvoorbeeld Prolongateur Aftersun Van Esthederm. Een frisse, hydraterende en verzachtende anti-rimpel gezichtscrème, de jeugdigheid van het gezicht wordt bewaard, de bruining is duurzaam en de huid ziet er schitterend uit.Hierdoor houd je je tintje langer vast.
Let op: Mocht je een crème hebben gebruikt met een delayed bronzer dan is het raadzaam 4-8 uur te wachten met douchen om zo de nawerking van de bronzer optimaal zijn werk te laten doen, waardoor je nog bruiner wordt. Douche je wel direct dan verbreek je de na-bruining van de bronzer, niet van de zonsessie.


						

Aanvraag voor een proefzonbon.

Geslacht

Voornaam

Achternaam

Geboortedatum

Uw E-mail

Vrije informatieTerug naar begin


SCHOONHEIDSSALON
BETTY DUPONT

Dassenstraat 24 3053 Haasrode

Openingsuren :


Dinsdag
Woensddag
Donderdag
Vrijdag

9u - 12u en 13u - 20u.
9u - 12u en 13u - 20u.
9u - 12u en 13u - 20u.
9u - 12u en 13u - 19u.

Alle prijzen in Euro en BTW in.